Kom og hent Windows Internet Explorer 8 Beta

Så er den første beta version af Internet Explorer 8 landet, og kan hentes og installeres af alle, som har lyst til at prøve den og få testet sine hjemmesider af. Windows Internet Explorer 8 Beta 1 er på engelsk og kan hentes her:

Internet Explorer 8 Beta: Download Now | Release Notes
(Vista/2008, Vista/2008 64-bit, XP, 2003, 2003/XP 64-bit)

Hvis du ikke har lyst til at prøve Internet Explorer 8 Beta af på en rigtig Windows installation, kan du også vælge at teste den ved hjælp af Virtual PC. Og du kan her få hentet et VHD image med IE8 herfra.

Efter installation vil du med denne beta version, se at den ligner meget Internet Explorer 7, men at den ser lidt anderledes ud på nogle punkter. Du finder desuden en række af nye og opdaterede funktioner. Desuden finder du under kølerhjælmen også en del forbedringer, som gør at IE8 føles hurtigere.

En af de nye forbedringer er en funktion vi kender fra IE7Pro, og som jeg selv har set frem til at IE8 fik. Det som Internet Explorer 8 som standard nu er i stand til, er nemlig at kunne genoprette sig fra en session som uventet lukkede ned. Det som du nu vil få ved åbning af IE8 efter et sådan en lukning, er følgende dialogboks som giver dig mulighed for at genoprette sessionen.

To andre nyheder du med det samme vil se er, at Internet Explorer har fået et favoritpanel i toppen, samt at adressers domæne i adressefeltet er fremhævet lidt mere i forhold til resten af adressen, for at gøre det mere synligt for os at se hvilken side vi egentligt er havnet på. Hvis du ikke kan lide favoritpanelet, kan du også vælge at det, ved at højreklikke og vælge fjerne markeringen.


Dog er det som du vil med mest garanti vil opleve at nogle hjemmesider ikke vises korrekt (f.eks. denne du læser dette på, for tre timer siden). Som du vil se finder du knappen “Emulate IE7″, hvormed du kan vælge at skifte til Internet Explorer 7’s renderingsmotor. Men før du klikker på denne, så er mit råd at du sender Microsoft lidt feedback på det du fik vist. Fejlrapporten kan du her i IE8 Beta hurtigt sendt, da det let kan gøres ved at gå til Tool –> Report a Webpage Problem.

Du finder desuden Internet Explorer 8 Technical Beta på Microsoft Connect under Tilgængelige forbindelser, og i IE Beta nyhedsgruppen.

En ny form for RSS teknologi, som desuden er blevet integreret i Internet Explorer 8, er WebSlices. Udviklere kan her gøre dele af deres hjemmeside til “WebSlices”. Som bruger med sider som benytter sig af dette, har du så muligheden for at holde dig opdateret med dets indhold, ligesom vi kender fra et normalt RSS Feed. eBay har f.eks. integreret dette på http://ie8.ebay.com/. Jeg kan her nu i browseren holde mig opdateret med en bestemt aktion, ved at “abonnere” aktionens indhold.

Endnu en nyhed er “Aktiviteter”, som du vil have tilgængelige ved at højreklikke på siden. En af de smarte aktiviteter her er, at du kan markere en tekst. Så, hvis du f.eks. ender på en tysk hjemmeside, kan du med et klik få oversat det markerede tekst til engelsk (Windows Live Translator Beta).

WebSlices og aktivitet er ting som man kan udvide sin Internet Explorer 8 med, og du finder henholdsvis flere WebSlices og aktiviteter, her og her.

Så især, hvis du er webdesigner er det en rigtig god idé at få set på, hvordan dine sider render i Internet Explorer 8. Denne side jeg her kører, ved hjælp af WordPress, vil f.eks. se forfærdelig ud med IE8s renderingsmotor. Men det som du kan gøre er at angive præcist hvilken renderingsmotor du vil have Internet Explorer skal benytte. Da jeg her ved at min side ser perfekt ud i Internet Explorer 7, kan jeg vælge at sige, at det er den rendereing den skal benytte sig af. I dette tilfælde indsættes følgende meta-tag:

<meta http-equiv=”X-UA-Compatible” content=”IE=7″ />

Da, jeg selv har indsat dette på denne side, vil du med IE8 kunne se den korrekt, helt uden at du behøver at aktivere “Emulate IE7″-funktionen. Til udviklere og webdesignere har Microsoft desuden oprettet et Windows Internet Explorer Testing Center, hvor du kan finde 702 CSS 2.1 tests.

- Peter Sandberg Brun

30 kommentarer til “Kom og hent Windows Internet Explorer 8 Beta”


 1. 1 Allan Moesby

  Det er lidt noget ØV.. Nå man har sp 1(Vista) inde så kan man ikke installer IE 8

 2. 2 Peter Brun

  @ Allan Moesby

  På Vista med SP1 er det muligt at installere den, da jeg selv kører med den endelig version af SP1 (dansk). Grunden til at du ikke kan installere er derimod at du har en prerelease af SP1 installeret (f.eks. RC Refresh). Dette er også beskrevet under Relese Notes. Det som jeg synes du skal gøre er at fjerne denne prelease af SP1 og herefter installere IE8. Dermed er din computer også klar til at få den endelige version af SP1 installeret, når den en gang bliver offentlig tilgængelig.

 3. 3 Sjakalen

  Hey Peter.

  Kan du sige noget om hvornår Vista’s SP1 kommer på dansk.. er det dage eller uger vi skal regne med??

 4. 4 Peter Brun

  @ Sjakalen

  Her midt i marts måned forventes det at den bliver smidt på med de fem hovedsprog (engelsk, fransk, spansk, tysk og japansk). I april måned vil det så blive den danske og alle de andre som bliver smidt op til download. Om den disse andre sprog bliver lagt op så meget senere, har jeg dog på fornemmelsen at de ikke gør, men det er det som er officielt indtil videre.

 5. 5 Teko

  Hej

  Kan ikke finde et passende sted at skrive, så smider den her, så må du flytte det :-)

  Jeg har et problem som har stået på meget længe.

  Problemet er at min computer/tastatur laver noget ?sticky key? som jeg ikke kan slippe for, det giver sig udslag i at den holder en tast nede, som jeg ikke ønsker den skal gør, så vidt jeg kan se kan det ske med alle taster.

  Hvis jeg kan finde ud af hvilken tast det er, så kan det fjernes ved at trykke en gang eller to på den.
  Jeg formoder at det er Windows og ikke mit tastatur der laver det, fordi at jeg ved at åbne word og trykke 5 gange på Shift, så vinduet til sticky key åbnes, når så jeg trykker annuler, så slipper den, den tast der holdes nede.

  Jeg har efter min overbevisning slået det fra i windows, men det hjælper ikke, hvad kan jeg gøre?

  Mvh
  Teko

  P.s. Var det ikke en ide med et forum eller noget så man ikke stiller spørgsmål i tilfældige tråde?

 6. 6 Peter Brun

  @ Teko

  Da du har Windows XP, gå til Kontrolpanel –> Hjælp til handicappede. Fjern her markeringen ved “Brug Træge taster”. Herefter klik på Indstillinger, og fjern markering ved “Brug genvej”. Herefter vil du nu ikke mere kunne komme til at aktivere, hvilket kan være irriterende.

  Forum: Jo, det kunne være en god idé og jeg har fået det anbefalet før, men det er endnu ikke blevet til noget, da jeg selv synes det er unødvendigt i øjeblikket. Man er dog altid velkommen til at sende spørgsmål til min mailadresse man finder her øverst på siden. Men jeg skal nok tage det op med mig selv igen, og se hvilke løsninger som lever op til mine krav (kiggere lige lidt, og fandt måske en god løsning), og så om jeg ender op med et lille forum, dog først om et par uger, da jeg har enormt travlt i øjeblikket. ;)

 7. 7 Teko

  Tak for svaret, men det har jeg desværre allerede gjort……

  Men jeg har hørt noget om en registreringsdatabase eller noget… hvor man kan sætte værdien for denne funktion til ?0?

  Håber der er andre muligheder.

  P.s. det sker uanset om det er en frisk install af XP.

 8. 8 Peter Brun

  @ Teko

  Yep, du kan prøve at fjerne nøglen helt fra registreingsdatabasen:
  1. Åben regedit
  2. Naviger frem til: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Accessibility
  3. Højreklik på StickyKeys-nøglen/mappen og vælg Slet.
  4. Genstart computeren (vigtigt)

 9. 9 Christa

  Heej alle sammen..

  Nu har jeg instaleret det helt nye internet… Det der med reven.. Men jeg kan ikk spille eller se vidioer.. Hvorfor ikk.. Den kommer op med noget hvor der står. Klik her for at hente Plug-in..

 10. 10 Peter Brun

  @ Christa

  Du mangler nok Adobe Flash Player eller lignende. Klik på “Klik her”, for at hente det den har brug for.

 11. 11 All@n

  Hej kan du hjælpe jeg kan ikke få IE 8 beta til at fungere på mit vista , den lukker hele tiden ned , hvordan kan jeg fjerner IE 8 på vista,, på forhånd tak
  All@N

 12. 12 Peter Brun

  @ All@n

  Gå til Kontrolpanel –> Programmer og funktioner –> Vis installerede opdateringer. Fjern Windows Internet Explorer 8.

  Derefter vil Internet Explorer 7 være der igen.

 13. 13 Peder Bennedsen

  Hej,kan du hjælpe mig
  Jeg kører Windows Vista Home Edition. Jeg har installeret Internet Explorer 8 Beta, men får en fejlmeddelelse når jeg vil åbne. Jge kan være heldig, men kan kun have et faneblad åbnet. Hvis jeg prøver at åbne en ny, fryser IE 8 fast og jeg må starte forfra. Jeg vil så prøve at installere på ny, men får at vide at jeg skal fjerne den eksisterende IE 8 Beta først. Hvad kan jeg gøre?
  Håber du kan hjælpe mig

 14. 14 Peter Brun

  @ Peder Bennedsen

  Gå til Kontrolpanel –> Programmer og funktioner –> Vis installerede opdateringer. Højreklik på Windows Internet Explorer 8 og vælg Fjern.

  Alternativt kan den også fjernes på følgende måde:
  0. Luk Internet Explorer 8.
  1. Gå til Start –> Alle programmer –> Tilbehør.
  2. Højreklik på Kommandoprompt og vælg Kør som administrator.
  3. Indtast:
  FORFILES /P %WINDIR%\servicing\Packages /M Microsoft-Windows-InternetExplorer-8*.mum /c "cmd /c echo Uninstalling package @fname && start /w pkgmgr /up:@fname /norestart"
  4. Tryk på ENTER og vent.
  5. Når kommandolinien er klar igen, så genstart computeren.
  6. Du vil nu være vendt tilbage til Internet Explorer 7.

 15. 15 Helene

  Hej Peter Brun ;-) jeg ville bare sige tak for din side. Jeg har som så mange andre forsøgt at installere Beta version 8 F explorer – men den kører ikke optimalt – den bliver ved med at sige at der er nogle tilføjelsesprogrammer den mangler – men jeg har stort set aktiveret dem alle – så nær Kello som jeg ikke har brug for. Så jeg klikkede på X (luk) og så forsvandt linien – men det fungerer alså ikke rigtigt. Kan du hjælpe ? hej og tak fra Helene

 16. 16 Peter Brun

  @ Helene

  Hvis det er lidt ligesom Henriks problem som han beskriver her, så prøv at gøre følgende:
  1. Højreklik på Skrivebordet og vælg Ny –> Genvej.
  2. Angiv placeringen af iexplorer.exe. F.eks.:
  C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
  3. Klik på Næste.
  4. Indtast: Internet Explorer
  5. Klik på Udfør.
  6. Benyt denne genvej.

 17. 17 Ricky

  Hej peter
  Tak for din blog.
  Har et problem igen med internet explore-?

  Nemlig tekst bokse ind browser eks:hvor redigere hjemside og smider billeder ind er så små/el lille at selv bogstaver er så små at jeg ikke kan se om det ligener brikker-alle banner og billeder er heller til se.
  Vinduet er mast så meget sammen at det er umuligt se eller skrive-overvejer skifte til andet hvis ikke kan finde årsag.

 18. 18 Peter Brun

  @ Ricky

  Måske du er kommet til at ændre tekststørrelse. Gør følgende:
  1. Gå til Filer-menuen –> Tekststørrelse –> Mellem.

  Ellers, da jeg kan se du benytter Internet Explorer 6 (eller skriver du fra en anden computer?), vil jeg foreslå at du enten opgraderer til Internet Explorer 8 eller benytter en anden browser, såsom Mozilla Firefox.

 19. 19 Ricky

  Hej peter nej skriver hjemme fra min stationære og har internet explore 8.
  det er hverken skrift elle zoom der er problem men vinduet hvor man enten som her skriver tekst i inde på mine hjemmesider er på størrelse med frimærke.

  Hvis jeg nu skulle skrive tekst og smide billeder som banner op her ville det være umuligt i min browser da jeg slet ikke kan se bogstaver.
  Jeg har hjemmeside hos 123 og som andre ting er der kun visse ting der kan køres med internetexplore minimum 6.skriver den når har prøvet se forskel med firefox-så er funktion ikke alle browser kan kører.
  Det er redigeringvinuet inde på hjemmeside-men øvrigt er søgeruder også så små at man ikke kan se man indtaster.

 20. 20 Peter Brun

  @ Ricky

  Hvis det er bestemt boks inde på en bestemt hjemmeside, så vil det bedste nok være at du kontakter hjemmesiden hvorpå problemet opstår.

 21. 21 Ricky

  Okay vil prøve gøre igen-selv om ringet til dem på 123hjemmesider hvor de ikke mente der var problemer.
  Men de små knapper som eks:den der er her på din side når har skrevet og skal trykke på for accept eller godkend el send er også så lille at ikke kan se der står og så er den halveret-ligesom søgeruder er meget små visse steder.

  Har prøvet der funktion kompabilitetvisning men ændre intet.
  tak for din hjælp og side.
  mvh ricky

 22. 22 Jakob

  Hej Peter

  Håber du kan hjælpe mig.
  Har et lille problem med internet explorer…

  Jeg har en hjemmeside som normalt ser ganske pæn ud, men efter at jeg har fået exp. 8 viser den ikke menuen øverst på siden længere. Det er jo en ret stor fejl på min side, men jeg ved ikke hvordan jeg kan rette siden så den virker i exp. 8.
  Har du nogen ide?
  Jeg har bare lavet hjemmesiden i microsoft publisher.
  Tak

 23. 23 Peter Brun

  @ Jakob

  Prøv at trykke på Kompatibilitetsvisning-ikonet, da sider så vil indlæses på samme måde som en Internet Explorer 7 og identificere sig som én.

 24. 24 Jakob

  Hej Peter

  Tak for svar.
  Jeg har dog prøvet at trykke på ikonet, men menuen vil stadig ikke vises.
  Den virker fint på computere med ældre versioner af explorer eller firefox.

 25. 25 Peter Brun

  @ Jakob

  Har du et link til siden? Så tager jeg et kig på det.

 26. 26 Jakob

  http://www.tanzaniatours.dk
  det eneste der ikke kan ses er menuen. den skulle være øverst, under selve navnet. du kan se at der er en tom flade i stedet.

 27. 27 Peter Brun

  @ Jakob

  I din kode har du følgende (her vist linje 307 – 310):

  coords="0, 96, 144, 96, 144, 0, 0, 96" href="index-filer/Page351.htm"></map><img
  border=0 width=144 height=96 src="index-filer/image382.gif"
  usemap="#MicrosoftOfficeMap2" v:shapes="_x0000_s1103"></span><![endif]><!--[if gte vml 1]><v:group
   id="_x0000_s1110" style='position:absolute;left:0;top:93pt;width:570pt;

  Fjern herfra alt det som står med fed indtil du kommer til ned følgende i koden (her vist linje 752-754):

  <v:textbox inset="2.88pt,2.88pt,2.88pt,2.88pt"/>
   </v:rect></v:group><![endif]--><![if !vml]><span style='position:absolute;
  z-index:59;left:0px;top:124px;width:760px;height:67px'><map

  (Alt det som står med fed skal fjernes. Dvs. sige flere hunrede linjer, da alt som er medtaget her kun er begyndelsen og slutningen). Kort sagt fra og med

  <!--[if gte vml 1]>

  til og med

  <![endif]-->

  Fjern fra det ovenstående desuden (det sidste som her er markeret med fed):

  <![if !vml]>

  og find på linje 775 det tilsvarende

  <![endif]>

  og slet dette. Slet i dette tilfælde IKKE alt det imellem de to tags.

  Da kom siden til at se således ud i Internet Explorer 8:

 28. 28 Jakob

  Tak for svaret Peter.

  Men hvor er det lige at jeg ændrer denne kode?

 29. 29 Peter Brun

  @ Jakob

  I de html-filer programmet har skabt, som ligger på domænet (måske lidt for besværligt). En anden løsning vil være at benytte et andet program til at lave hjemmesiden i end det du gør nu, da den skaber kode som IE8 ikke forstår. Prøv Eventuel at skabe knapperne igen i programmet og se om de kan laves på en anden måde.

 30. 30 Jakob

  OK. jeg prøver. Tak for hjælpen.

 1. 1 Windows Internet Explorer 8 Beta 2 – Nu for alle - Peter Brun
Comments are currently closed.