Windows 7 beta (build 7000) – Praktisk information

Windows 7 betaen “for alle og enhver” er lige på trapperne, så hvad skal du være opmærksom på og hvordan kommer du i gang? Det er det store spørgsmål som jeg her vil prøve at gøre mere klart, da vi i gruppen af beta-testere har fået et lille forspring før alle jer andre med det hele inkluderet. Desuden vil den allerede nu også være at finde på TechNet og MSDN.

Selve denne beta vil være tilgængelig i både en 32-bit og 64-bit version på følgende sprog: Engelsk, tysk, japansk, arabisk og hindi.


                          (Klik på billedet for at se det i fuldstørrelse)

Hvordan henter og installerer jeg det?

Da denne offentlig tilgængelige betaversion af Windows 7 er begrænset til 2,5 millioner downloads/produktnøgler kun kan hentes frem til 24. januar, så vil du gerne med det samme vide hvor du får fat i den henne, så du ikke kommer til at gå glip af “festen” som er helt gratis at deltage i. Det sker på følgende side:

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/beta-download.aspx
Produktnøgler og fuldstændigt stabile downloads fås igennem ovenstående side. Sørg for at benytte Internet Explorer på denne hjemmeside.

Ekstra information: En produktnøgle kan benyttes både på en 32-bit og 64-bit version. Bemærk at, hvis du ikke får en produktnøgle i tide kan du alligevel benytte Windows 7 men kun i 30 dage. Dette gøres enkelt ved at springe trinnet over, hvor du skal angive produktnøglen.

CRC tjeksummer:
Windows 7 32-bit (engelsk) (CRC: AABA5A48)
Windows 7 64-bit (engelsk) (CRC: 8E2FAD39)

Da det du får downloadet let kan være korrupt, så foretag et CRC tjek af filen og sammenlign det med tallene herover. Hvis de ikke er ens, så har du en korrupt fil og skal hente den igen. Et CRC32 tjek af ISO-filen kan for eksempel foretages med eXpress CheckSum Calculator.

Vigtigt: Efter installation sørg da for at hente følgende opdatering som løser problemet med MP3 og afspilning af DVR-MS i Windows Media Center:
Update for Windows 7 Beta (KB961367) – 32-bit
Update for Windows 7 Beta for x64-based Systems (KB961367) – 64-bit

Windows 7 Beta Frequently Asked Questions (FAQ) findes her:
http://www.microsoft.com/windows/windows-7/beta-faq.aspx

Det som du ved download vil få hentet er en afbildningsfil af en DVD (ISO-fil), som du enten kan vælge at montere på et virtuelt drev eller brænde til en fysisk DVD. På begge måder kan få installeret Windows 7 med, da denne installationsmetode siden Windows Vista ikke har ændret sig. De fleste vil dog nok vælge at brænde det ud på et fysisk DVD-medie. Dette kan f.eks. foregå via InfraRecorder (gratis). Heri vælger du Funktioner-menuen –> Brænd Billede –> Vælg den hentede ISO-fil. Herefter vil du så have en DVD, som du kan boote computeren op med og installere Windows 7.

Hvis du ikke har en brændbar DVD eller ikke har et DVD-drev har jeg beskrevet en alternativ fremgangsmåde her.

Har du et par råd til installation?

Mit råd til alle, som tænker på at installere Windows 7 på en maskine man i forvejen benytter XP eller Vista på til daglig, er at vælge at installere Windows 7 på en anden partition, således du til enhver tid kan komme over i det andet operativsystem igen. Det siger jeg specielt af den grund at dette build af Windows 7 vil stoppe med at fungere om 6 måneder.

Hvis du ikke har en helt ledig partition, men har han masse god plads på en partition, kan du vælge at oprette en ny ud af den frie plads. Dette kan i Windows Vista foregå ved hjælp af Diskhåndtering i Windows Vista

Hvad med drivere?

Som hovedregel vil alle drivere som virkede på Windows Vista også fungere på Windows 7, så det skulle ikke være det store problem i dag.

Fejlrapportering?

Det er ikke muligt for dig at sende feedback om fejl i denne offentlige beta-udgivelse af Windows 7. I stedet for er du altid velkommen til at beskrive de fejl du finder i forummet her på siden, hvor der lige nu er blevet oprettet en Windows 7 afdeling. Dermed kan jeg validere det du finder og videregive disse informationer for dig til Microsoft Connect.

Et par hurtige tips til alle:

Synes du proceslinjen er lidt irriterende med de “små knapper” og gerne vil have det til at se lidt mere ud som det plejer, så gør følgende:

 1. Højrelik på Start og vælg Properties.
 2. Vælg Taskbar-fanen.
 3. Vælg Never combine ved Taskbar buttons.
 4. Marker desuden Use small icons, hvis den skal se lidt mindre ud.

 

Hvis computeren ser ud til at mangle nogle drev, så gør følgende:

 1. Gå til Start, højreklik på Computer og vælg Manage.
 2. Vælg Disk Management ude i venstre side.
 3. Højreklik på de partitioner som endnu ikke har fået et drevbogstav, men som mangler, og vælg Change Drive Letter and Paths.
 4. Klik på Add –> OK.

Og det allervigtigste…

Husk på at dette er en beta og det derfor er meningen at der kan være fejl i operativsystemet. Se på ingen måder dette som det endelige produkt. ;)

- Peter Sandberg Brun

125 kommentarer til “Windows 7 beta (build 7000) – Praktisk information”


 1. 1 Johan

  Hvad med at nævne at den man kan downloade i morgen / senere i dag, kun er en opgradering til Vista. Dvs. at man kan ikke kan installere den uden at have Vista installeret først.

  Ellers har denne post været noget jeg har ventet på længe. :)

  Jeg har (som så mange andre) prøvet den uoficielle beta (fra Torrents), men den fejler installationen under VMWare Fusion. (Mac)
  Jeg må se om jeg kan få min Vista installeret, så jeg kan opgradere.

  – Johan

 2. 2 Peter Brun

  @ Johan

  Fordi det ikke er korrekt. Det bliver muligt at installere det fra bunden af. Dette har jeg selv gjort 2 gange indtil videre. Så en Windows Vista SP1 installation behøver du ikke. Men at opgradere fra en Windows Vista med SP1 til Windows 7 er selvfølgelig også en mulighed man kan vælge at tage, hvis man synes det er sjovt. ;)

  Med hensyn til så at vælge opgradering som en installationsmulighed kræver det at de to systemer taler samme sprog. Så hvis man vælger Windows 7 på engelsk skal det være en engelsk Windows Vista SP1 man har i forvejen. Det letteste er at installere på en ren partition.

 3. 3 Johan

  Så for søren…

  Er de 2.5 mio brugt?
  Kan ikke lige finde den.

  Ellers må jeg jo bare vente til den kommer i RC. :)

 4. 4 Peter Brun

  @ Johan

  Hehe, det kan stadig nås. Der bliver først åbnet for det her til aften/nat, så vil det ovenstående ændre status til “tilgængelig nu”. Kan godt se det lige kunne misforstås, så det bliver lige ændret. ;)

  UPDATE: Den er tilgængelig nu. Linket er opdateret i artiklen.
  Vær opmærksom på at der er stor belastning på serveren, så hvis den fejler så prøv igen efter noget tid igen.

 5. 5 Johan

  Ja, det tør siges at der er belastning.

  Jeg sidder og opdatere hele tiden. :p

  Tak for updaten. ;)

 6. 6 Alexander

  Hej Peter.

  Jeg har lige nogle spørgsmål. Jeg forstår ikke helt din advarsel angående “partition”. Jeg ved ikke helt hvad det er. Måske en detalieret forklaring? ;-) Hvorfor er det man skal bruge en anden “partition” for at komme over i det forrige operativsystem igen, når betaen slutter? Kan man ikke bare opgradere sit vista tilbage med sin cd? (FYI: Jeg modsiger dig ikke, men spørger :-D)

 7. 7 Peter Brun

  @ Alexander

  Med partition mener jeg et ekstra “drev” til at installere den på. Altså f.eks. et D-drev, som er helt tomt eller lignende. Hermed kan du have både Vista og 7 kørende på din computer, hvis du altså installere det på en anden partition/drev.

  Du kan også vælge at opgradere til den, men det er kun muligt, hvis du har en engelsk Windows Vista SP1.

 8. 8 Mathias

  Jaaaa kom endelig igennem!

 9. 9 Alexander

  @ Peter

  Jeg har kun et C-Drev. Så har jeg også et D- og G-Drev, men det er kun DVD RW Drive og DVD Drive. De kan vel ikke bruges? Kan man oprette et nyt drev? Jeg har massere af plads (161 GB)

 10. 10 Søren Madsen

  @ Mathias

  Må man spørge hvor du “kom igennem” ?

  jeg får stadig bare en “coming soon” på http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/dd353205.aspx :(

 11. 11 Alexander

  @ Søren

  Jeg brugte bare de nye “direkte downloads” links. De er øverst på siden :-)

 12. 12 Peter Brun

  @ Alexander

  Gør følgende i Windows Vista for at oprette en ny partition ved at formindske et andet (den vil fortælle dig det, hvis det ikke er muligt):
  1. Gå til Start –> Kontrolpanel –> Administration –> Computeradministration.
  2. Vælg Diskhåndtering ude i venstre side.
  3. Højreklik på C-drevet og vælg Formindsk diskenhed.
  4. Vælg den plads du vil have (f.eks. 30000 MB) og klik på Formindsk-knappen.
  5. Vent lidt tid.
  6. Du vil nu se en sort bjælke i bunden af skærmen med teksten “Ikke-allokeret”. Højreklik på denne og vælg Ny simpel diskenhed.
  7. Klik på Næste –> Næste –> Næste –> Næste –> Udfør.
  8. Du vil nu have en ny diskenhed/partition.

 13. 13 Mathias

  Jeg brugte dem der er på forsiden : 32 og 64 bit :D

 14. 14 Mathias

  Peter kan man slette en partion igen efter at betaen slutter?
  Vil ikke lave det hvis ikke man kan slette det igen, og er det nemmere med en virtual pc?

 15. 15 Søren Madsen

  @ Alexander og Mathias

  Fint nok – så har I .ISO-filen – men den er jo værdiløs uden en product key.

 16. 16 Peter Brun

  @ Alle

  Artikel opdateret med: “Hvad hvis jeg ikke har en produktnøgle?”:

  Bemærk at, hvis du ikke får en produktnøgle i tide kan du alligevel benytte Windows 7 men kun i 30 dage. Dette gøres enkelt ved at springe trinnet over, hvor du skal angive produktnøglen.

 17. 17 Alexander

  @ Peter

  Den skriver
  “Total size before shrink in MB: 476938″
  “Size of available shrink space in MB: 0″ <— :-S
  “Enter the amount of space to shrink in MB”
  Den accepterer ikke formindskningen af det jeg skriver. Knappen forbliver blank. Hvad gør jeg forkert?

 18. 18 Mathias

  Kunne man slette en partion?

 19. 19 Mathias

  Og er det nemmest at installere det i virtual pc

 20. 20 Peter Brun

  @ Alexander

  Et alternativ som altid virker, når den indbyggede ikke virker, er GParted. Her skal man dog være opmærksom på at den ikke virker godt, når man vil ændre størrelse af Windows-drevet. For at det kan lade sig gøre med GParted vil det kræve at du har en original Vista DVD til efterfølgende at reperare opstartsproceduren. Læs mere om dette her:
  http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/using-gparted-to-resize-your-windows-vista-partition/

  Fremgangsmåde til selve benyttelsen af GParted i forummet:
  http://peter.mpbrun.dk/forum/windows-vista/partitionering/page-1/post-1717/#p1717

  @ Mathias

  Du kan slette en partition/drev inde fra Diskhåndtering ved at højreklik på det og vælg Slet diskenhed. Herefter kan du højreklikke på et andet og udvide dette drev med den ikke-allokerede plads.

  Du kan også vælge at installere på en virtual computer. Dette vil dog ikke give den bedste performance og du vil ikke få det flotte grafiske udseende.

 21. 21 Mathias

  Man SKAL bruge en DVD?

 22. 22 Mathias

  Altså dvs man kan ikke bruge en cd?

 23. 23 Peter Brun

  @ Mathias

  Ja, hvis du vil brænde det ned på en DVD, da en CD ikke har nok kapacitet.

  En alternativ fremgangsmåde er at montere ISO-filen til et virtuel drev (f.eks. Virtual CloneDrive eller Daemon Tools) og starte installationen herfra. Ved installationen herfra kan du vælge de samme ting, som ved en installation af Windows 7 ved at boote op med DVD’en, altså f.eks. at installere Windows 7 på et helt andet drev.

  Hvis du ikke har prøvet dette før, så er fremgangsmåden:
  1. Installer Virtual CloneDrive:
  http://static.slysoft.com/SetupVirtualCloneDrive.exe
  2. Efter installation vil du få et ekstra drev (BD-ROM-drev).
  3. Højreklik på dette drev og vælg Virtual CloneDrive –> Mount.
  4. Vælg den downloade ISO-fil.
  5. Start Setup.exe som er placeret på drev (stater eventuelt automatisk).

  Bemærk: Det er ikke muligt at starte installationen af en Windows 7 64-bit på en 32-bit installation af Windows.

 24. 24 Mathias

  Easy!

 25. 25 Mathias

  Hvor har man iso filen henne (i hvilken mappe)

 26. 26 Mathias

  Det virker ikke, hvis jeg har taget et screenshot hvor kan du så se det (hvor skal jeg sende det hen)

 27. 27 Mathias

  Se bort fra de 2 første kommentarer jeg har nu den på en BD:ROM men den melder fejl

 28. 28 Mads Brun

  @ Mathias

  Hvilken fejl får du?

  Send evt. billedet i en mail til Peter, som du finder adressen til her øverst på hjemmesiden.

 29. 29 Mathias

  Billede afsendt.

 30. 30 AlexF

  Vi det sige der allerede er “udsolgt af produktnøgler på

  http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/dd353205.aspx

  Det eneste den viser er flg.:

  Windows® 7 Beta coming soon!

 31. 31 Mathias

  Nej tror ikke, se øverst hvor der står direkte download 32&64 -bit

 32. 32 Johan

  Det betyder at Microsofts servere er nede, og at de har udskudt den.
  Måske nogæe timer, måske resten af natten.

 33. 33 Peter Brun

  @ AlexF & Mathias & Johan

  Grundet den enorme belastning har man valgt at udskyde den i lidt tid, så man ikke risikerer at resten af internettet “går ned i fart”, hvilket næsten var ved at ske ved den offentlige tilgængelige udgivelse af Windows Vista beta 2. Tålmodighed er nøgleordet. ;)

  Flere detaljer:
  http://www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&articleId=9125626

 34. 34 Alexander

  Øv! Når jeg står op i morgen er alle keys sikkert væk :-(

 35. 35 Peter Brun

  Opdatering på situationen:

  Thanks for your interest in the Windows 7 Beta. The volume has been phenomenal — we’re in the process of adding more servers to handle the demand. We’re sorry for the delay and we’ll re-post the Beta as soon as we can ensure a quality download experience.

  Så, forvent snart at det kommer op at køre igen. ;)

 36. 36 Nayth

  Nu står der:

  Thanks for your interest in the Windows 7 Beta. The volume has been phenomenal — we’re in the process of adding more servers to handle the demand. We’re sorry for the delay and we’ll re-post the Beta as soon as we can ensure a quality download experience.

  På technet siden

 37. 37 Nayth

  Og det står der sørme stadig :(

  Gad vide hvor længe de er om at sætte nogle flere serverer til?

 38. 38 Mathias

  Ja godt spørgsmål..

 39. 39 Alexander

  Kan man brænde en ISO dirrekte på en dvd? Jeg troede at man skulle åbne ISO’en og så brænde dens indhold? Hvad er rigtigt? :S

 40. 40 Nayth

  @Alexander

  Man kan sagtens brænde den direkte til dvd, men det skal gøres med et program. Du kan ikke bare smide iso filen direkte på skiven.

  http://www.imgburn.com/ er det gratis program som kan brænde stort set alle iso formater og det fungere bare perfekt

 41. 41 Peter Brun

  Artikel opdateret med hvordan du sikrer dig at det du har fået hentet er fuldstændigt korrekt (CRC).

  Hvordan man brænder en ISO-fil til en DVD har været beskrevet i artiklen hele tiden, hvis man vil bruge InfraRecorder.

 42. 42 Mathias

  Hvordan bruger man CRC eller hvad det nu hedder ?

 43. 43 Peter Brun

  @ Mathias

  Installer programmet… download:
  http://www.irnis.net/files/xcsci.exe

  Åben herefter den placering du valgte at installere det til og start xcsc.exe. Vælg ISO-filen i det øverste felt, marker CRC32 og klik på Start.

 44. 44 Mathias

  Og hvad gør man så?

 45. 45 Peter Brun

  @ Mathias

  Læs det som står i artiklen. Hvis du mener hvad du gør efter du har trykket på Start, så er svaret: vent, så kommer tallet efter lidt tid frem

 46. 46 Mathias

  Det står nederst ikke?

 47. 47 Peter Brun

  @ Mathias

  Tag et kig på deres hjemmeside, så regner du det nok ud:
  http://www.irnis.net/soft/xcsc/

 48. 48 Mathias

  Nå fuck det, jeg venter til næste beta eller til den udkommer helt

 49. 49 Anna Marie

  hmm jeg bliver ved med at få hentet filer ned der er korrupte når jeg laver checksum. Anvender ellers downloadlinket du har lagt.
  Nogen ideer til at sikre sig en version der duer -i første omgang er det lykkes mig at brænde 2 skiver med henholdsvis 32-bit og 64-bit, men når jeg booter fra dvd´en med 32-bit mangler den en instal fil (starter ellers fint op og spørger om sprog, valuta,tid og ønsket tastatursprog) men så melder den fejl.
  og 64-versionen siger at den ikke kan køre på mit system (men det var da forsøget værd når nu den anden ikke virkede).
  øvøv jeg glæder mig ellers til at se om windows endelig har lavet et fornuftigt produkt -jeg har nemlig ikke installeret vista da der jo ikke er andet en problemer der.

  Er jeg den eneste der har opgivet at få produktkey´en?

 50. 50 Peter Brun

  @ Anna Marie

  Jeg vil anbefale at man venter til at den primære side er op at køre igen. Ens download bliver korrupt, fordi serverne endnu ikke kan klare presset, hvormed ens download vil stoppe uventet og dermed være korrupt.

  Til at downloade disse filer vil jeg anbefale at man for eksempel benytter sig af et program såsom Free Download Manager:
  http://www.freedownloadmanager.org/

  Med det kan du starte en download op igen, hvis den går i stå. Det vil sige at du ikke skal starte helt forfra igen og igen.

 51. 51 Anna Marie

  hmm ja det var også det jeg var bange for, nå prøver lige den download manager og så må jeg jo prøve med det der tålmodighed ;-) bare irriterende når det nu kribler lidt i fingrene for at få lov til at prøve :-)
  Ellers en kanon side du har!

 52. 52 Peter Brun

  @ Anne Marie

  Jeg prøvede lige selv at downloade 32-bit udgaven via denne offentlige tilgængelige download. Det ser ud til at denne ikke kan hentes fuldstændigt på grund af belastningen / fejl på serverne. Der vil nok gå noget tid før denne kommer til at fungerer optimal igen. Nok først en gang i aften.

 53. 53 Anna Marie

  ok venter så -så kan jeg jo lige dobbelttjekke at jeg har backuppet alt det gamle :-)

 54. 54 Johan
 55. 55 Anna Marie

  nu fik jeg da en nøgle -godt nok til 64-bit versionen men det skulle jo være ligemeget.

 56. 56 Anna Marie

  nå der er vist nøgler til alle nu -både 32 og 64, mon ikke det kører nu så?

 57. 57 Peter Brun

  Artikel opdateret med den præcise fremgangsmåde til, hvordan man anskaffer sig en produktnøgle. Selve downloads af Windows 7 ser stadig ikke ud til at være på plads. Disse er stadig ustabile.

 58. 58 Mathias

  Hvornår forventes ukorrupte downloads?

 59. 59 Peter Brun

  @ Mathias

  En gang i aften/nat vil jeg tro. 32-bit downloaden ser ikke ud til at fungere korrekt endnu, men download af 64-bit ser ud til at virke fint.

 60. 60 Mathias

  Okay, er du online her på siden hele aftenen ?

 61. 61 Peter Brun

  @ Mathias

  Jeg skal nok skrive her i kommentarerne så snart jeg ser at download af 32-bit Windows 7 fungerer optimal igen.

 62. 62 Mathias

  Jeg takker!

 63. 63 Anna Marie

  Vi holder øje :-)

 64. 64 Mathias

  @ Anna Marie

  Ja!

 65. 65 Jiyan

  Hej Peter..

  Jeg sidder lige her og undre mig over noget… har word 2003 udgaven
  Men da jeg downloadede det på computeren… så er det ved papir layoutet nogle streger ud i hver side (L-agtige streger, der er 4 i alt for oven og for neden) som jeg tænkt på hvordan man fjerner!???

  Desuden så sad jeg lige og tænkt på at jeg synes mit net er blevet lidt langsommer til at få en hjemside frem.. hvad kan dette skyldes og hvad kan man gøre for at løse problemet… og jeg tror ik det skyldes router eller modemet tror det skyldes computeren!..

  Mvh. Jiyan

 66. 66 Peter Brun

  @ Jiyan

  Opret lige fremtidige spørgsmål i forummet, da det ikke har nogen relevans til Windows 7. Det kan forvirre mange, så det er nok bedste at gøre. Løsningen på det du skriver (Word 2003) er følgende:
  1. Vælg Vis-menuen og klik på Lineal.

  Og:
  1. Vælg Funktioner-menuen –> Vis.
  2. Fjern markeringen ved Lodret lineal (kun Udskriftslayout) under Indstillinger for Udskriftslayout og Weblayout

  Med hensyn til dit internet, så prøv dig med en anden browser. Prøv f.eks. at benytte Firefox og se om du oplever det samme:
  http://mozilladanmark.dk/produkter/firefox/

 67. 67 Alexander

  Nu har jeg også skaffet en key, fået oprettet en ny partition med GParted, samt lært at ISO’er kan brændes direkte på dvd’er.
  Tak Peter :D

 68. 68 Peter Brun

  @ Alexander

  Det lyder super godt. Det var så lidt ;)

 69. 69 Peter Brun

  @ Alle

  Download og produktnøgle på den primære side virker nu igen:
  http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/dd353205.aspx

  Download Windows 7 ved hjælp af den knap du vil få vist, når du har valgt det du vil downloade på ovenstående side.

  Alle download virker igennem denne.

 70. 70 Mathias

  Dvs er 32-bit stabil?

 71. 71 Peter Brun

  @ Mathias

  Alt virker nu som det skal. Sørg for at download ved hjælp af “Download Now”-knappen, når du får denne at se.

  Folk i Firefox, skal sørge for at gå over i Internet Explorer.

 72. 72 Anna Marie

  Det ser i hvert fald rigtigt ud nu, krydser fingre og henter ned! Tak for en kanon update -håber at jeg også senest i morgen kan smide vidunderet ind på min maskine.

 73. 73 Johan

  @Peter: Og folk på Mac?
  Nå, anyway. Jeg har fået den sat op, men det ser ud til at de keys man får er de samme.
  Har fundet min key, flere steder på nettet + jeg fik den igen, senere.

  Har MS bare sendt nogle “fuldmagts”-keys ud, i stedet for nogle der kun kan bruges 3 gange?

 74. 74 Peter Brun

  @ Johan

  Ser ud til at man bare har valgt at sende mange af de samme ud til alle, da der reelt ikke er noget tjek på hvor mange computere man installerer den på under beta-udgivelser af Windows fra Microsoft. Så det skal nok bare ses som lidt ligegyldig information fra Microsofts FAQ-side. ;)

  Bare den kan aktivere Windows 7, så skulle det være en helt ok.

 75. 75 Mathias

  Hej Peter
  Jeg har nu downloadet en version af Se7en der virker, og har fået den sat op i Virtual PC.
  Men hvad skal man vælge “Upgrade” eller “Custom”?

  Ser frem til hurtigt svar

 76. 76 Peter Brun

  @ Mathias

  Vælg Custom. Herefter kan du vælge den partition du vil installere det på.

 77. 77 Johan

  Upgrade = Opgrader fra VistaSP1
  Custom = Helt ny installation

  Da du køre den i Virtual PC, skal du nok lave en ny installation. :)

 78. 78 Mathias

  Jeg takker for begge svar!
  Det er hlet utroligt at det går så hurtigt herinde!

 79. 79 Anna Marie

  ih hvor jeg klapper i hænderne over min internetforbindelse -1 mbit, plejer jo at være nok til mig, men nu er jeg dog ovre det kritiske punkt i downloadene -den er gået i stå på 9% de andre gange, men nu kører den bare.

 80. 80 Mathias

  Hej Peter
  Sagde du at man ikke får aero effekt i Virtual PC?

 81. 81 Anna Marie

  Er der forøvrigt nogen forlydende om hvornår den fulde købeversion af windows 7 er på gaden -vi skulle jo nødigt gå og græde alt for længe når beta´en udløber… har indtil videre kun hørt positive for dem der kører betaen.

 82. 82 Mathias

  @ Anna Marie
  Håber det er ok jeg svarer ;-)
  Den forventes at udkomme i slutningen af dette år… (mener jeg det er)

 83. 83 Peter Brun

  @ Mathias

  Det er i hvert fald ikke tilfældet med Windows Vista i Virtual PC.

  @ Anne Marie

  Vil blive omkring slutningen af 2009 / starten af 2010.

 84. 84 Mathias

  Ok jeg takker

 85. 85 Anna Marie

  hmm ja vi må vel klare et halvt år uden så :-)

 86. 86 Mathias

  Ja det bliver vi vel nødt til..
  Måske der kommer en beta mere?

 87. 87 Alexander

  Ja jeg håber også på en ny beta når denne ender. Jeg skal snart til at installere. Alt er klart.

 88. 88 Mathias

  Jeg er ved “Setup is starting services” det kommer lige inden Preparing you desktop…

 89. 89 Alexander

  Har i set de nye touch skærme som kan bruges med WIndows 7? Det er da genialt. Og dyrt…

 90. 90 Mathias

  Ja det har jeg.
  Jeg havde ikke troet at der var en fisk som baggrund i Windows 7!?

 91. 91 Søren Madsen

  “Folk i Firefox, skal sørge for at gå over i Internet Explorer.”

  Nogen foreslag til hvad man skal gøre når man er på Mac ?

  (har tænkt mig at installere Windows 7 under Parallels)

 92. 92 Alexander

  Jeg har lige et spørgsmål. Jeg er midt i installationen, og er gået ind i custom (advancet) for at få det installeret på en anden partition for at beholde begge operativsystemer. Den skriver at alt vil blive slettet ved custom installation, men filerne på den anden partition vil vel ikke blive slettet? Kun dem på den partition jeg installerer windows 7 på, ikke?

 93. 93 Peter Brun

  @ Søren Madsen

  Godt spørgsmål. Følgende virker i hvert fald med Firefox på Windows. Kopier en af følgende URL’s ind i adressefeltet (sørg for at Java installeret) (bemærk: klik ikke direkte på disse links).
  Windows 7 32-bit: http://wb.dlservice.microsoft.com/download/6/3/3/633118BD-6C3D-45A4-B985-F0FDFFE1B021/EN/7000.0.081212-1400_client_en-us_Ultimate-GB1CULFRE_EN_DVD.iso

  Windows 7 64-bit:
  http://wb.dlservice.microsoft.com/download/6/3/3/633118BD-6C3D-45A4-B985-F0FDFFE1B021/EN/7000.0.081212-1400_client_en-us_Ultimate-GB1CULXFRE_EN_DVD.iso

 94. 94 Peter Brun

  @ Alexander

  Den vil slette alt på den partition du vælger. Alle andre vil den ikke røre.

 95. 95 Alexander

  @ Peter

  Tak. Så vil jeg da fortsætte installationen nu :-)

 96. 96 Mathias

  Windows Se7en installeret…

 97. 97 Johan

  @Søren Madsen:
  Du kan evt. bruge torre nt, eller bruge en Download Manager såsom iGetter.


  Mærkeligt nok, så crashede den en enkelt gang (BSoD), men ellers køre den meget stabil, med 1GB ram.
  Jeg må få den installeret på vores stationære, så jeg kan bruge Aero. =)

 98. 98 Mikkel

  Fedt nok du skriver om CRC og hentyder til nogle tal som vi kan sammenligne med, men Peter mangler du ikke at skrive de tal. Du skriver bare se herover.

 99. 99 Peter Brun

  @ Mikkel

  Hovsa, kom vist lige til at slette disse ved min seneste opdatering af artiklen. Disse tjeksummer skulle nu gerne fremkomme af artiklen igen.
  Mange tak for den hurtige feedback. ;)

 100. 100 Mikkel

  Så lidt :)
  Jeg var ikke i tvivl om det var en mindre smutter du havde lavet.
  Hvordan fungere det med en dualboot, ja jeg fik mig en key og 64bit windows 7 hentet igår. Jeg har fået skrevet med dig om en xp/vista dualboot men tiden til at få det lavet er bare aldrig kommet, skolen er prioteret over ^^
  Er det virkelig så enkelt jeg bare brænder windows 7 ud på dvd og starter den i vista. Installere det derfra, på det frie XP[B] drev? (ja det var jo tiltænkt xp:) )

 101. 101 Peter Brun

  @ Mikkel

  Med hensyn til en dualboot opfører Windows 7 installationen præcis ligesom en Windows Vista installation opfører sig. Hvis du allerede har Windows Vista installeret, så er det bare at starte computeren op med DVD’en og installere det på drev det skal placeres på. Når installationen er færdig vil du da have to elementer i Windows Boot Manager at vælge imellem, når du starter computeren. Det vil sige at du kan vælge imellem Windows 7 og Windows Vista (og eventuelt de andre som du har).

  Kort sagt: Det eneste Windows 7 vil gøre er at tilføje sig selv på listen (hvis du allerede i dag benytter Windows Boot Manager / har Vista installeret).

 102. 102 Johan

  @Peter:
  Nogen anden mulighed, for at partitionere?
  Vista vil kun lade mig lave en partition på 3GB, selvom jeg har ca. 110GB tilbage.

 103. 103 Peter Brun

  @ Johan

  Klik her.

 104. 104 Johan

  Typisk… Havde ellers læst en del af indlæggene igennem. :p

  Anyway: Den ser rimelig buggy ud. Den har fejlet startop 3 gange, og frøs da den endelig kom igennem.

  Andre måder man kan installere W7?

 105. 105 Karl Ole Elgaard

  Hej,

  jeg sidder med nogenllunde samme problem, jeg har en bærbar jeg har installeret xp på og har kn én priotet med 150 GB på, ikke så smart ved jeg godt.. men hvis jeg gerne vil prøve beta versionen ( har downloadet den og fået en key ) hvad skal jeg så gøre ? kan man slette noget og smide en ny priotet ind eller kan jeg bruge viatul pc ?

 106. 106 Karl Ole Elgaard

  priotet = partition

 107. 107 Peter Brun

  @ Johan & Karl Ole Elgaard

  Så er jeg her igen. Et andet gratis og meget let alternativ kan være EASEUS Partition Manager 3.0 Home Edition, som installeres under Windows. Du finder det her:
  http://www.partition-tool.com/personal.htm

  Heri foretages så de to operationer (formindsk og opret), hvorefter der klikkes på Apply.

 108. 108 Jacob

  Hej Peter jeg tænkte på om man kunne afinstallere den

 109. 109 Mikkel

  Og nu er windows 7 så på maskinen. Jeg takker Peter for det virker bare lige til ^^
  Jeg sidder og tænker lidt. Nu har jeg har en dualboot i windows boot manager. Er der nogen mulighed for jeg kan lave så vista er mit primære system og computeren derfor ikke starter automatik i windows 7.
  Nu står jeg og interessere mig for hvordan det virker så har du et link til et sted jeg kunne lære mere om det. Du har før fortalt mig at hvis jeg ville instalere xp og vista skulle det være i en ældre udgave windows boot manager. Noget du kan hjælpe med ?

 110. 110 Peter Brun

  @ Jacob

  Hvis du også har Windows Vista installeret, så start op i dette igen.
  Gør herefter følgende:
  1. Tryk Windowstast+R og indtast: msconfig
  2. ENTER.
  3. Vælg Boot-fanen.
  4. Slet Windows 7 fra listen.

  Efterfølgende skal du bare formatere drevet Windows 7 lå på. Det vil sige højreklik på drevet i en stifinder og vælg Formater.

 111. 111 Peter Brun

  @ Mikkel

  Gør følgende i f.eks. Windows Vista:
  1. Gå til Kontrolpanel –> System.
  2. Klik på Avancerede systemindstillinger.
  3. Klik på Indstillinger ved Start og genoprettelse.
  4. Vælg Windows Vista i dropdown-menuen.

  Herefter vil det være markerede i opstarten. MSCONFIG kan også bruges.

  Det er meget simpelt da Windows 7 og Windows Vista begge benytter denne teknologi. XP er den ældre NTLDR boot loader, hvor du kan få lidt problemer. Her er lidt guides:
  How to dual boot Vista and XP (with Vista installed first)
  How to dual-boot Vista with XP (with XP installed first)

 112. 112 Rasus

  Jeg har endeligt fået Betaen af Windows 7, og jeg har tænkt mig at installere den i Microsoft Virtuel PC.
  Så er spørgsmålet bare, om man behøver at tage backup af ens ting, når man installere det i Virtuel PC?
  Jeg kom i tvivl, da der stod Microsoft anbefalede det.

 113. 113 Peter Brun

  @ Rasmus

  Det er ikke nødvendigt. Det hele er indelukket i Virtual PC. Windows 7 bliver i dette tilfælde installeret på en virtuel harddisk, hvilket er en almindelig stor fil på det fysiske system (.vhd).

 114. 114 CytoxX

  Jeg må sige at windows 7 er en meget positiv overraskelse…

  jeg har nu kørt med det siden i mandags og det er fantastisk så hurtigt det er.

  jeg er ikk i tvivl når jeg siger det er hurtigere end både xp og vista

  en lille maskine blev det kørt på:

  1 gb ram
  2.6 ghz intel pentium 4 (1 kerne)
  40 gb maxtor diamond max
  128 mb gfx (aero køre glimrende)

  det er et forholdsvis langsomt system jeg aldrig ville ha installeret vista på. men jeg tænkte 7 skulle prøves.. og alt gik glidende.. næsten for godt til at være sandt. men nej, det køre super godt! der har endnu kun været 2 fejl og det er:

  et modul der ikke ville installeres til notepad++
  og at den ikke raportere fejl når den prøver og flytte filer fra en harddisk og den rammer en beskadiget sector den stopper bare.

  ellers har det fungeret fantastisk,
  og jeg har installeret alle mulige ting for at se hvad den magtede
  fx en windows 2000 driver til en RAID controller og det gik glidende hvilket jeg aldrig ville ha troet..

  så en meget positiv overraskelse. nu håber jeg bare microsoft ikk får tilføjet noget der smadre det hele igen… (lad os håbe det her er deres nye stil)

  -Cytox

 115. 115 Mikkel

  Jeg har fået en ganske irriterende ting ved windows 7. Det er efterhånden blevet træls at msn ikke lukker ned i tray mere. Nu ligger den i taskbar, hvilket også kunne være godt meeen her finder vi også en fejl.
  taskbar viser ikke bare en men to vinduer i taskbar når msn (Windows Live Messenger 9.0 Wave 3 RC) er online. Det laver en brugernavn(tilgængelig) og en program tab. Dvs. den ene åbner msn og den anden åbner ingenting men viser bare jeg er online.

  Udover det så synes jeg at have en del problemer med mine drivers på 64bit men det bliver nok bedre med tiden.
  I det hele taget så kører windows 7 super! Hurtigt og effektivt. Funktionsmessigt så er jeg ikke vild med den nye taskbar, men det er sikkert et spørgsmål om tilvending.

 116. 116 Peter Brun

  @ Mikkel

  Hvis du vil have vist den nyeste Messenger i meddelelsesområdet i stedet for på selve proceslinjen, så gør følgende:
  1. Højreklik på alle åbne Messenger i proceslinjen og vælg Close window.
  2. Gå til Start –> All Programs –> Windows Live
  3. Højreklik på Windows Live Messenger her og vælg Properties.
  4. Vælg Compatibilty-fanen og marker Run this program in compatiblity mode for
  5. Vælg Windows Vista i listen.
  6. Klik på OK og start Messenger igen.

 117. 117 Kenneth

  Hej
  Jeg har installeret Windows 7 på min bærbare som havde problemer med Vista så som fastfrysninger i op til 3 timer hvor jeg ikke kunne gøre andet end at holde tænd/sluk-knappen inde og vente på at maskinen automatisk slukkede. Det problem har jeg ikke i Windows 7, det kører otimalt og alle drivere virker som de skal. Jeg har dog et spørgsmål. Sletter Windows 7 sig selv om 6 måneder eller bliver det bare utilgængeligt ligesom en kopi af Windows XP med en licens der er benyttet det antal gange det kan og den hele tiden beder om aktivering hvilket ikke er muligt, og derfor kan man ikke logge på systemet. Vil Windows 7 slette sig selv, eller bliver det liggende, og nægter at logge mig på?
  Hilsen Kenneth

 118. 118 Peter Brun

  @ Kenneth

  Jeg vil forvente at foregår ligesom når Windows Vista går i tilstanden med reducerede funktioner, hvis den ikke aktiveres. Du kan stadig logge på i fejlsikret tilstand og har de muligheder som beskrives i denne KB-artikel:
  http://support.microsoft.com/kb/925582

 119. 119 Kenneth

  Hej
  Jeg fandt for et stykke tid siden min windows xp pro disk frem, fordi at jeg var kommet til at brænde mit bundkort af. Vil jeg bare kunne købe et nyt bundkort, og så starte op uden at skulle lave en ny windows installation. Skal jeg lave en systemreperation så alle windows filerne bliver genindlæst og driverne geninstalleret?
  Og forresten har prøvet Windows 7 både å min bærbare og min stationære pc, begge kører godt, det skal dog siges at min stationære pc ikke har netadgang, da mit LAN-kort ikke virker.
  Men hvad gør jeg med min XP installation, skal den repareres eller skal hele maskinen formateres og installeres fra ny. Vil det påvirke min Office 2007 installation, da min licens er opbrugt, jeg har brugt den de tre gange man kan, har prøvet på en fjerde maskine, og der siger den at programmet er aktiveret på det antal maskiner det kan.
  Vil det påvirke mine programmer overhovedet.
  MVH
  Kenneth

 120. 120 Peter Brun

  @ Kenneth

  En fuld geninstallation vil jeg altid synes er det bedste at gå efter. Ellers, så ved du en reparationsinstallation ikke programmer og andet data, da det kun er systemfilerne som installeres igen.

  Om det vil påvirke din Office 2007, skulle jeg derfor ikke mene den vil. Hvis du skulle komme ud for at den ikke vil aktivere på grund af det du siger, skal du kontakte Microsoft via den kontaktinformation du sikkert får vist, når du støder på beskeden. Da kan Microsoft få produktet til at tillade at det bliver aktiveret igen, hvis der altså er tale om en Retail-licens og ikke tre OEM-licenser.

  Retail-licensen siger nemlig følgende (dokument):

  REASSIGN TO ANOTHER DEVICE. You may reassign the license to a different device any number of times, but not more than one time every 90 days. If you reassign, that other device becomes the “licensed device.” If you retire the licensed device due to hardware failure, you may reassign the license sooner.

  Så, hvis du sørger for ikke at benytte det på mere end 3 computere ad gangen, burde det være muligt at få det aktiveret igen (eventuelt med kontakt af Microsoft).

  Ved en OEM er den bundet, hvormed det ovenstående ikke gælder.

 121. 121 Jens

  Har problemer med word 2003 efter at have installeret office 2003 virker word ikke, starter ikke op, Øvrige office programmer fungerer OK

 122. 122 Peter Brun

  @ Jens

  Prøv vejledningerne som bliver beskrevet i denne KB-artikel:
  http://support.microsoft.com/kb/822005

 123. 123 Susanne Kristiansen

  Kære Peter – en ven sidder og bakser med sin windows 7 på en bærbar. Når han logger på windows får han en besked med, at han er logget på med en midlertidig profil – og alt slettes bag ham når han lukker computeren. Vi ved ikke, hvad vi skal gøre – skal han formatere og installere det på ny? Han har inst.disc. fra forhandleren. Håber du har tid til at svare – jeg venter spændt.
  Hilsner fra Susanne

 124. 124 Peter Brun

  @ Susanne Kristiansen

  Har selv oplevet det et par gange. Da skyldes det at jeg loggede for hurtig på da logon-skærmen bliver vist. Venter jeg lige lidt tid med at logge på, så forekommer problemet ikke ved mig.

  Ellers, hvis det stadig fortsætter hele tiden lige meget hvad, så lyder en geninstallering som en god idé.

  Alternativt hvis det har været sådan at den ikke havde problemet på et tidligere tidspunkt så kan I prøve en systemgendannelse til et tidligere tidspunkt.
  http://windows.microsoft.com/da-DK/windows7/What-is-System-Restore

 125. 125 Susanne Kristiansen

  Tak Peter – håber det løser problemet – desværre kan vi ikke gendanne, for alle gendannelsespunkter før 7/4 er forsvundet.
  Hilsner fra Susanne

 1. 1 Peter O. Olesen’s Blog » Windows 7 + Live Messenger klar til download!
 2. 2 Windows 7 Release Candidate klar - Peter Brun
Comments are currently closed.